Biyografi
Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğdum. İlk ve Orta Okulu Gönen’de okudum. Şimdi Ankara’da yaşıyorum. Nereli olduğum sorulduğunda, Batum göçmeni dedelerimi anmazsam Kafdağı’nı incitirim sanıyorum. Varsın, dağın umurunda olmasın!
Çocukluk ve ilk gençlik yıllarını bir kasabada yaşamanın bambaşka bir lezzeti olduğuna inanır, bunu şans kabul ederim. Liseyi parasız yatılı olarak Tekirdağ Öğretmen Okulu’nda bitirdim. Parasız yatılı okumak da hayatımın ikinci büyük şansıdır. Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü 1984 mezunuyum. 1995 yılında başladığım İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimime özel nedenlerle devam edemedim. Kaybımdır. Hukuk camiasının da kaybı olsun…
İlk öykü kitabım Kehribar Kadınlar (Alkım Yayınevi -2004), Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin Naci Girginsoy anısına ilk kitaplar arasında düzenlediği Öykü Yarışmasında “Seçici Kurul Özel Ödülü” aldı. (2004)
İkinci öykü kitabım Saçları Deli Çoruh’tur. (Gürer Yayınevi- Mayıs 2009)
Saçları Deli Çoruh, kitaplaşmadan önce henüz dosya halindeyken katıldığı iki öykü yarışmasında birincilik almıştı. Birgün Gazetesinin düzenlediği 2009 Reha Mağden Öykü Yarışması ve Çukurova Edebiyatçılar Derneğinin düzenlediği 2009 Orhan Kemal Öykü Yarışması birinciliği.
Sonuçların gazetede duyurulmasının ardından Reha Mağden Öykü Yarışması’nın altı kişilik seçici kurulunda yer aldığı belirtilen isimlerden dördüne yarışmaya katılan dosyaların gönderilmediğini ve dosyaları kimin ya da kimlerin değerlendirdiği konusunda edebiyat çevrelerinde soru işaretleri oluştuğunu öğrendim. Yarışmayı düzenleyenlerin günlerce konu hakkında herhangi bir açıklama yapmamaları üzerine, dosyamın değer görüldüğü birincilik ödülünü, edebiyata gölge düşürmemek adına (kişisel olarak da öykülerim ve ismim üzerinde herhangi bir şüpheye tahammülüm olmadığından) geri çevirdim.
Orhan Kemal Öykü Yarışmasında kazandığım birincilik ödülünün ise yarışma sonuçlarının açıklanmasından kırk gün sonra ve ödül töreninin yapılmasından on iki gün sonra, kabul edilemeyecek birtakım gerekçeler ileri sürülerek iptal edildiği duyuruldu. İki haftalık zaman diliminde “Saçları Deli Çoruh” ile ilgili üst üste yaşadığım bu iki anlaşılmaz örnekten sonra yine de, erdem saydığımız bütün değerlerin alt üst olduğu günümüzde, üzerimize karabulut gibi çöken sığlığın ve kirlenmenin edebiyatı ele geçirmeye gücü yetmeyeceğine inanmaktayım. Edebiyat iyi de çevresi kötü mü demeli şimdi?
Üçüncü kitabım 11-15 yaş arası çocuklara yöneliktir, “Renkli Türkçe Sinemaskop” (Koza Yayınları – 2011) ismini taşıyor.
Macahel Dergisi ile Türkçe ve Gürcüce iki dilde yayımlanan Pirosmani dergilerinin editörüyüm. Çeşitli gazete ve dergilerde yazılarım yayımlandı.
Öykülerim ve yazılarımın yer aldığı ortak kitaplar şunlar:
Kadın Öykülerinde Karadeniz (Sel Yayıncılık – 2009)
Kadından Sakıncalı – Sakıncalı Kadın Öyküleri Antolojisi (Şenocak Yayınları-2009)
Japon Şemsiyeleri (Kurgu Yayınevi – 2010)
Geçmişi Silinen Kentler (Cumhuriyet Kitapları – 2011)
Aynaya Gülerek Bak (Çocuk Vakfı Yayınları – 2011)
Kadın Öykülerinde Doğu (Sel Yayıncılık – 2011)
Kıyıya Vuran Öyküler (Ürün Yayınları – 2011)
Kızlar ve Babaları (Paradigma Yayıncılık – 2011)